AMPA La Salle Comtal

AMPA La Salle Comtal

divendres, 17 de febrer del 2017

INFORMACIÓ I CURIOSITATS XERRADA POLLS

Dijous dues tècniques de la perruqueria especialitzada Help Piojitos van fer a l'escola una xerrada molt interessant sobre prevenció i tractament dels polls i les llémenes.




Respecte a prevenció hem de tenir en compte que els polls es contagien únicament per contacte, no salten ni volen. Es poden contagiar per compartir gomes de cabell, gorres, bufandes, etc i la millor manera d'estar protegides les nenes és portant el cabell recollit perquè així els polls tenen menys lloc on agafar-se.

Als polls els agrada més quan la nostra pell té un PH més baix ja que l'acidesa és menor.

Tot i que la vinagre o l'alcohol són útils a l'hora d'eliminar els polls (encara que l'alcohol és molt agressiu) el que interessa és eliminar les llémenes. 

Els polls poden tancar les seves foses nasals durant 36 hores i per això són molt resistents. A més poden viure fins a 35 dies. Després quan moren cauen sols. Als 13 ó 15 dies de vida és quan estan al punt més alt de la seva època fèrtil. És en aquest moment quan posen les resistents llémenes.

Els polls quan estan fora del cap 48 hores ja moren perquè no tenen aliment.

La manera de fer un bon tractament casolà és la següent:



Es comença mullant primer el cabell i es passa la pinta (llemenera) per treure primer els polls. Després es separa el cabell en 6 particions ben definides (com a la foto) i amb una bona llum i una lupa passem a agafar els manyocs (mechones) i traiem les llémenes. 

Aquesta operació s'hauria de repetir als 7 ó 8 dies per si ens hem deixat alguna llémena.

Hem de fer després neteja dels estris de casa com pintes, clips, etc, per això hem de posar tots els estris en una bossa i posar-la 24 hores al congelador. Respecte a la roba i fundes de coixí les podem posar 48 hores en un bossa ben tancada i després ja les podem rentar a 60 graus a la rentadora.

Curiositat: no tots els nens que agafen polls es graten el cabell. Això és perquè quan els polls mosseguen el cap per alimentar-se, desprenen una saliva a la que podem ser al·lèrgics o no, per això a alguns els pica i a d'altres no.

A la perruqueria HELP PIOJITOS tenen productes naturals per ajudar a prevenir els polls i fan tractaments efectius contra ells. L'adreça és C/ de Tavern 11 bis (local) i els socis de l'AMPA tenim un 10% de descompte en el primer tractament. Qualsevol dubte la podem consultar amb ells.